Feedback på Dialogpaus-diskussioner

Sedan 2019 har mer än 10 000 Dialogpaus-diskussioner ägt rum, med åtminstone 121 000 deltagare. Efter diskussionerna får vi ofta beröm för att diskussionen var jämlik och konstruktiv. Dialogpaus-metoden ger oss möjlighet att stanna upp och lyssna på alla deltagare på ett likvärdigt sätt. På den här sidan har vi samlat lite feedback och insikter från de olika Dialogpaus-diskussionerna.

Så skönt med en diskussion som inte måste leda nånstans! Verkligen att vårda hjärnan.

Bra känsla i kroppen. Bra att diskutera o lyssna och kanske t.om. ändra lite sitt sätt att diskutera.

Varje gång man reser sig upp från bänken efter ett samtal märker man att man förstår varandra lite bättre. (översatt från finska)

Man borde oftare vädra sina egna tankar och spegla dem i förhållande till andras tankar! (översatt från finska)

Att möta människor återställer tron på ett märkligt sätt. Genom att träffa människor kanske man lite bättre kommer ihåg att vi har något gemensamt i en tid där olikheter lyfts fram. (översatt från finska)

Saker som vanligtvis får folk att hetsa upp sig, är inte lika upphetsande på samma sätt i Dialogpaus-diskussionerna. (översatt från finska)

Jag är lite av en “Asia-Pirkko”, men det här gav mig insikten att det kanske inte alltid är nödvändigt att få resultat, att ibland är ökad förståelse ett viktigt mål. (översatt från finska)

Jag kan inte minnas om jag någonsin har varit med om en så lugn diskussion, vilket ramverket å andra sidan tvingar mig. Jag är inte van vid det, för jag är van vid att prata på andra människor. Det kändes bra, och jag tyckte inte ens att det var svårt att vänta på min tur. Det är den atmosfären som finns där. Jag blev förvånad över hur lätt det var. (översatt från finska)

Det första jag tänkte på var tacksamhet över att vi har haft tid att stanna upp och tänka på saker och ting i dag. Jag själv och mitt arbete går i ett högt tempo och det finns ingen tid att stanna upp och tänka efter. Det finns ingen tid att tänka eller lyssna. Det har varit underbart att få möjlighet att lyssna, rätt sorts lyssnande gör så stor skillnad. (översatt från finska)

Min röst är viktig. Den är viktig även när jag är rädd, även när jag inte håller med, även när min röst skakar. Jag är viktig, och jag är inte ensam. (översatt från finska)

Det är lätt att bli förälskad i det man gör. Man vågar sällan utmana det. Och i den här diskussionen kan du våga utmana. (översatt från finska)

Det bästa har varit en dag på jobbet när jag inte har behövt vara i en expertroll. Det har varit väldigt viktigt för mig. Jag har kunnat vara mig själv. Vanligtvis får jag inte vara mig själv och ta saker från mig själv. Vanligtvis rättfärdigar jag saker med studier och statistik, men nu var jag en person för andra människor under arbetsdagen. Det var en otroligt viktig erfarenhet. (översatt från finska)

Diskussionen var trygg och uppmuntrade människor att dela med sig av sina egna erfarenheter och tala mer öppet. En intressant metod. (översatt från finska)

Jag insåg att vi behöver fler samtal där vi delar med oss av saker och ting, så att vi kan få mer förståelse och utveckla saker och ting bättre och till det bättre. (översatt från finska)