HSYO 20210429 Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka saa kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n tunnustuksen työstään. Kunniakirjan luovutti Helsingissä Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi. Kuva: Kalle Koponen HS

Föreningen delar ut utmärkelsen till Dialogpausstiftelsens vd Laura Arikka.

I prismotiveringen tackar IPI:s finska kommitté Laura Arikka för ett banbrytande arbete i hela landet med att främja en konstruktiv diskussionskultur genom dialog. Arikka har gett exempel på hur personer med väldigt olika åsikter kan utbyta tankar på ett jämlikt och tryggt sätt utan att såra varandra.

Arikkas arbete har byggt broar för yttrandefriheten och en öppen demokrati och är särskilt betydelsefullt i ett samhälle med en alltmer tillspetsat samhälleligt diskussionsklimat. Det är också i linje med de opartiska mediernas etos om en kommunikation där man vill föra fram olika synsätt och världsbilder för en finsk publiks kännedom.

Laura Arikka tackar för utmärkelsen:

Jag känner mig aningen häpen och och tacksam för priset. Jag betraktar yttrande- och pressfrihet som väldigt viktiga komponenter för demokratin och också därför känns utmärkelsen betydelsefull.  Jag vill också tacka Dialogpausstiftelsens grundare, vårt team och våra samarbetspartners för ett imponerande arbete. Utan samarbete och gemensamma gärningar vore det inte möjligt att samla en så stor och divers grupp med människor för att diskutera om viktiga saker. Ett stort tack till er

IPI:s finska kommitté är en opartisk grupp bestående av professionella inom mediebranschen och en del av nätverket som koncentrerar sig på yttrandefrihets –och pressfrihetsfrågor. Internationella pressinstitutet baserat i Wien följer med hur pressfriheten förverkligas runtom i världen. Dess grunduppgift är att rapportera kring olika överträdelser mot journalister samt att främja den fria och oberoende pressen.

Tilläggsinformation:

Kaius Niemi, ordförande för IPI:s finska kommitté puh. 040 822 5914
Laura Arikka, puh. 044 579 2686, laura.arikka@eratauko.fi

Nyheter

Alla nyheter