Materialpaketet Dialogpaus för unga är klart och publicerat på vår webbplats!

Idag har Stiftelsen Dialogpaus publicerat materialpaketet Dialogpaus för unga. Syftet med materialpaketet är att stödja utövandet av dialogfärdigheter och inkludering. 

Med hjälp av paketet kan man utveckla både personliga diskussionsfärdigheter och förmågan att lyssna samt öva på dem i grupp. Materialet kan också användas för att öva på att leda en Dialogpaus-diskussion. 

Materialpaketet “Dialogpaus för unga” är särskilt utformat för vuxna som arbetar med ungdomar: lärare, ledare, coacher, kommunala inkluderingsarbetare och volontärledare. Det gör det också möjligt för ungdomar att själva organisera och leda Dialogpaus-diskussioner. 

Dialogpaus för unga är liksom Dialogpaus-modellen en kostnadsfri metod som kan användas av vem som helst. Den kommer först att publiceras på finska och svenska och senare på engelska.

Dialogpaus-modellen, som Sitra ursprungligen utvecklade för vuxna, har under årens lopp använts allt mer för ungdomar. Dialogpaus har hittat sin plats i skolor, läroanstalter och inom högre utbildning, för att stödja samarbete mellan hem och skola samt inom aktiviteter och hobbyer som för samman unga människor. Unga är också själva utmärkta Dialogpaus-diskussionsledare. 

Dialogpaus för unga har utvecklats genom feedback från ungdomar och genom delade Dialogpaus-erfarenheter. Materialpaketet har skapats av Stiftelsen Dialogpaus tillsammans med ett utvecklingsteam bestående av experter inom utbildning, yrkesutbildning och media.

Materialpaketet “Dialogpaus för unga” innehåller följande delar

 

Vi kommer att berätta mer om helheten i ett webbinarium den 7 maj kl. 9-10. Anmäl dig senast fredagen den 3 maj. Helheten presenteras på finska, men det går bra att ställa frågor på svenska och allt material finns tillgängligt på svenska. 

Materialpaketet Dialogpaus för unga finns på vår webbplats under ett eget avsnitt högst upp på sidan. Du kan också komma åt det direkt här. Vi kommer senare också att publicera korta videoklipp på webbplatsen för att stödja lärande, experimenterande och förståelse. 

Låt oss veta vad du tycker! Vi vill gärna höra dina erfarenheter av att använda det nya materialpaketet. Du kan ge oss din feedback om helheten via detta formulär.

 

För ytterligare information:

Laura Arikka, verkställande direktör, Stiftelsen Dialogpaus

laura.arikka@eratauko.fi, tfn 044 579 2686.

Nyheter

Alla nyheter